Od dvadesetak preduzeća koja će se ovog meseca naći na javnom nadmetanju, za koje je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila javne pozive, sedam je iz Vojvodine, a među njima je ponovni pokušaj prodaje čuvene fabrike lekova "Jugoremedija" iz Zrenjanina.

Na prodaju više od 20 firmi, među njima i nekadašnji zrenjaninski gigant

Prodaja Fabrike lekova "Jugoremedija" zakazana je za petak, a početna cena je 800.000.000 dinara.


Nudi se ceo industrijski kompleks "Jugoremedije" na čak 73.586 kvadratnih metara, kao i zelena površina, platoi i saobraćajnice na bruto površini od 56.305 kvadrata.


Uz industrijski kompleks, u početnu cenu su uračunati i stan od 16 kvadrata, 24 žigova, 28 motornih vozila i inventar i zalihe te fabrike lekova, piše novosadski Dnevnik.


Dan ranije, u četvrtak, 8. avgusta, na javnom nadmetanju naći će se imovina DP "Promet" iz Vršca.


U prvoj celini je lokal u Vršcu, površine 78 kvadratnih metara, sa početnom cenom od 5.617.295 dinara.


U drugoj celini su lokal u Jasenovu, a reč je o četiri prostorije trgovine, površine 170 kvadrata i pokretna imovina, u kojoj je oprema za prodavnice.


Početna cena za tu celinu je 856.948,50 dinara.


Proizvodna hala DP "Nova dom stolarija" iz Debeljače naći će se takođe na javnom nadematanju, 16. avgusta u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu.


Prodaje se objekat drvne industrije, industrije nameštaja i proizvodnje papira površine 4.860 kvadrata, a početna cena je 35.854.680 dinara.


Na javnom nadmetanju do kraja meseca biće i imovina preduzeća "Merit sistem" iz Subotice, "Magic bodž multimedia" iz Novog Sada i nepokretna imovina DD "Trgovinsko Banat" iz Zrenjanina.