Nakon četiri godine poslovanja fabrike "Džinsi" u Krupnju, u susedni Mali Zvornik stiže fabrika za proizvodnju tekstila. Ovo je prva velika investicija u Malom Zvorniku u poslednjih pedeset godina, a očekuje se da će u novoj fabrici biti zaposleno 300 radnika.

Mali Zvornik dobija fabriku posle pedeset godina


U hali koja se prostire na šest i po hiljada kvadrata u narednih nekoliko dana najpre će se useliti mašine, a prvih devedeset od ukupno 300 radnika do kraja meseca.


Koliko je otvaranje ove fabrike važna stvar za Mali Zvornik, govori podatak da je reč o prvoj velikoj investiciji u poslednjih pedeset godina na području ove opštine, koja se inače nalazi u grupi dvanaest najnerazvijenijih u našoj zemlji.


Kompanija "Majdenim tekstil" proizvodnju će početi u halama nekadašnjeg preduzeća za proizvodnju drveta koje je zatvoreno više od dvadest godina, a koje su rekonstruisane sredstvima Vlade Srbije.


Turski investitor ove pogone će uzeti u zakup, i u njih u narednom periodu uložiti dodatnih tri miliona evra svojih sredstava.


Prijave radnika za posao u ovoj fabrici traju već nekoliko meseci unazad.


"Mi ovde iz Malog Zvornika nismo imali ovako neku priliku da se otvori ovako neka fabrika gde bi se zaposlio veliki broj ljudi. Uskoro se nadam da ću početi ovde da radim, obuka treba da počne za koji dan", kaže Slavica Despotović iz Malog Zvornika.


Za posao u turskoj fabrici prijavila se i Ksenija Radičević.


"Od 2018. godine sam bez posla, išla sam na razgovor za rad u poziciji menadžera u tursku firmu "Majdenim". Očekujem da ću biti uskoro pozvana, da ću početi da radim i na taj način ću obezbediti sebi i svojoj porodici dobro finansijsko stanje", rekla je Ksenija Radičević iz Malog Zvornika.


U Malom Zvorniku, kažu, da imaju nameru, ukoliko dobiju podršku Vlade, rekonstruišu i susednu halu od oko dve hiljade kvadratnih metara, jer je turski investitor zainteresovan da pored 300 zaposlenih, u narednih nekoliko godina, zaposli još 200 novih radnika.


Sa ukupno 500 radnih mesta, samo u ovoj fabrici, u Malom Zvorniku se nadaju da će najpre zaustaviti migratorne procese, ali i privuće druge investitore jer posao u ovoj opštini čeka nešto manje od 2000 ljudi.