U Lukovskoj Banji, koja obiluje termomineralnim vodama, i ovog leta traži se mesto više. Svi kapaciteti su popunjeni do kraja godine. Zbog toga se gradi još jedan hotel.

Lukovska Banja dobija novi hotel

U Lukovskoj Banji, osim naših gostiju, često zatičemo i strane turiste, ovoga puta iz daleke Australije. Gošći Korin Marić, najviše se sviđaju druželjubivi ljudi, lekovita voda i čist vazduh. Njenom suprugu, Vučiću Mariću se više sviđa od Vrnjačke Banje jer je mirnije i izvanredan je ambijent.

Turiste privlače mnogobrojni kulturno-istorijski spomenici kojima je bogat kuršumlijski kraj, ali pre svega prirodne pogodnosti koje banja pruža. Duž Lukovske reke nalazi se 37 termomineralnih izvora temperature do 69 stepeni. Najpopularniji su virovi koji služe za hidroterapiju.

„Tu je upravo izgrađeno Milutinovo kupatilo gde se obavljaju balneoterapijske kupke, ali je mogućnost velika i za prirodne inhalacije jer se ovde nalazi veliki klimatorijum na otvorenom“, objašnjava Marina Cvetković, pi-ar Lukovske Banje.

I ovog leta svi kapaciteti u hotelima, ali i privatnom smeštaju su popunjeni. Tako je godinama unazad, pa se krenulo u izgradnju novog hotela.

„Mi smo posmatrali potrebe gostiju punih 20 godina, od kada postoji smeštaj u Lukovskoj banji, tako da će ovaj hotel imati kategoriju četiri zvezdice. Znači, ljudi traže neki veći nivo. Imaće otvoreno-zatvoreni bazen, sopstvenu medicinu, restoran za 250 ljudi, imaće apartmane i sve što savremeni turizam nalaže“, naglašava Žarko Đurić, direktor Lukovske Banje.

Hotel će biti otvoren za posetioce naredne sezone.