Kompanija Lidl Srbija od marta ove godine, za sve svoje zaposlene uvodi privatno zdravstveno osiguranje i povećanje nadoknade za topli obrok na mesečnom nivou. Na ovaj način, poboljšavaju se uslovi rada svim zaposlenima jednako, bez obzira na poziciju.

Lidl Srbija poboljšava uslove rada svojih zaposlenih

„Kroz proaktivan pristup brizi o zdravlju zaposlenih želimo da podstaknemo kolege na razmišljanje o prioritetima na poslu i u životu, kako bi u svakom od ovih aspekata realizovali svoj pun potencijal. Privatno zdravstveno osiguranje, kao i povećanje toplog obroka, obezbeđujemo pod istim uslovima za sve zaposlene, one u prodavnicama, Logističkom centru i Upravnoj zgradi", izjavila je rukovodilac sektora Ljudski resursi u ovoj kompaniji Milena Dodig.

Kompanija Lidl Srbija zapošljava preko 1.500 zaposlenih, a da ceni trud svojih zaposlenih pokazuje dodatnim benefitima koje im pruža. Povećanje nadoknade za topli obrok dovodi do uvećanja mesečne zarade, a privatno zdravstveno osiguranje zaposlenima obezbeđuje zdravstvenu zaštitu i mogućnost da koriste usluge privatnih ordinacija i laboratorija, kao i da pod povoljnijim uslovima osiguraju članove svoje porodice. Reč je o dodatnom nivou zdravstvene zaštite pojedinca koje je ugovoreno nezavisno od obaveznog državnog zdravstvenog osiguranja.

Polisa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja za sve zaposlene u ovoj kompaniji obuhvataće preglede lekara opšte prakse, lekara specijaliste, laboratorijske analize, dijagnostiku, testove po medicinskoj indikaciji, kao i brojne druge pogodnosti.

Svojim jedinstvenim poslovnim konceptom, kompanija Lidl Srbija podiže standarde na tržištu maloprodaje uvodeći nove trendove u segmentu odnosa prema zaposlenima. Benefiti na polju zdravstvene zaštite su samo jedan segment koncepta brige o zaposlenima u Lidlu zahvaljujući kome je ova kompanija nagrađena priznanjem „Top employer" na nivou cele Evrope