BEOGRAD - Kompanija Fiat Krajsler automobili ( FCA ) pokrenula je danas kampanju " Fiat Restart ", pa će tokom narednih mesec dana građanima Srbije omogućiti ekonomske pogodnosti za recikliranje automobila i zamena "staro za novo" Fiat vozilo.

Krenula Fiat restart kampanja - staro za novo i reciklaža


"Svi koji su zainteresovani za kupovinu novog vozila mogu svoj stari da dovezu u naše prodajno servisne objekte, gde mogu ili da dobiju procenu automobila pa da im to uđe kao osnova za kupovinu novog, odnosno mogu da recikliraju svoj stari automobili ako žele. U svakom slučaju dobiće bonus od FCA u iznosu od 2,2 hiljade evra za kupovinu novog automobila Fiat 500 L sa kros ili sportskom opremom", rekao je za Tanjug komercijalni direktor FCA Igor Ševo.


Kako je objasnio, akcija je podrška prodaji ali i zelenijoj i čistijoj okolini svuda oko nas.


"Kao FCA grupa prepoznati smo u Srbiji da smo se uvek bavili reciklažom, i do sada smo reciklirali oko 14.000 starih vozila i prodali novih Fiata od 2010. godine", rekao je on.


U osam meseci ove godine tržište putničkih niže je za 26 procenata, dok je kod lakih komercijalnih vozila pad od 35 posto, kažu u FCA .


"Fiat restart" akcija podrške tržištu koje se poslednjih meseci pokazuje nešto bolje rezultate.


"Na tržištu je evidentno da su poslednja tri meseca - meseci oporavka, prodaja je na -7 posto u odnosu na isti mesec prošle godine. Svakog sledećeg meseca nadamo se da će razmak između prošle i ove godine biti sve niži i da ćemo moći da uđemo u neke stabilnije vode što se tiče planiranja", kazao je on.


Centar za reciklažu iz Železnika u saradnji sa FCA grupom do sada je u Srbiji reciklirao 14.000 automobila, a Slobodanka Stamenić iz te firme kaže da reciklažna industrija podržava akciju Fiat restart kampanju.


"Kroz zamene staro za novo uz reciklažu starog vozila dolazi se do sirovine za reciklažnu industriju, a vozila koja su opasan otpad ne završavaju u nelegalnim tokovima i u auto delovima", rekla je ona.


Dodala je da ovakve akcije podižu svest građana o potrebi zaštite životne sredine i potrebi povećanja reciklaže opasnog otpada.


Navodi da se u reciklažnom centru za reciklirano vozilo dobija potvrda da je sve urađeno u skladu sa zakonom koju prikazuju autodileru da bi ostvarili manju cenu.


U skladu sa prilikama Kovida-19, FCA je uz Fiat restart kampanju ponudio i usluge sanitacije starih automobila koja se u servisno prodajnim centrima može obaviti po povoljnim usovima.


FCA je saopštio i da se Fiat restart akcija u ovih mesec dana ne ograničava na brend Fiat već važi i za automobil kao što su Fiat profesional, Džip i Alfa Romeo modele.