U želji da svojim kolegama iz oblasti elektrotehnike približe prve korake ka uspešnoj karijeri, 2006. godine rodila se ideja o organizovanju Sajma poslovnih mogućnosti i stručnih praksi - KONTEH. Studenti Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu već 14 godina uspešno realizuju Sajam kao ključnu sponu između kompanija u potrazi za novim kadrovima, i akademaca zainteresovanih za prvu poslovnu priliku ili stručnu praksu.

KONTEH - Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi


Dva tradicionalna dana KONTEH-a već su dobro poznati među studentima! Izuzetna su prilika da se u hodnicima ispunjenim štandovima kompanija akademci na licu mesta raspitaju, ostave biografiju, i ostvare prvi uspešan korak ka budućoj karijeri.

Preko 25 kompanija svake godine organizuje raznolik spektar aktivnosti za studente u prostorijama Fakulteta tehničkih nauka, od predavanja, radionica, do simulacija razgovora za posao.


Iako se usled trenutne epidemiološke situacije ovogodišnji KONTEH održava u onlajn formatu 14. i 15. aprila, za studente je obezbeđen širok dijapazon aktivnosti, predavanja, kao i prilika da u bilo kom momentu stupe u kontakt s predstavnicima kompanija putem četa ili poziva.

U toku Sajma kompanije učesnice će, kao i prethodnih godina, imati priliku da predstave svoju delatnost studentima kroz prezentacije i radionice otvorene za sve posetioce Sajma. Studenti i kandidati za posao, sa druge strane, imaju mogućnost da putem onlajn aplikacije uruče svoj CV poslodavcima, čime direktno sebi uvećavaju šansu za dobijanje radnog mesta ili prakse.


Neposredno pred Sajam biće održane i simulacije razgovora za posao, kojima je u glavnom cilju preparacija mladih interesanata da pravilno napišu svoj CV i što uspešnije obave intervju za posao. Pored istih, studenti će imati priliku da u nedelji pre Sajma prisustvuju vebinarima, kao i panel diskusiji kompanija učesnica KONTEH-a.


Više informacija o Sajmu KONTEH možete pronaći na sajtu (konteh.org), kao i na društvenim mrežama Instagram i Facebook.


O Organizatoru - EESTEC LC Novi Sad


EESTEC je neprofitno, nepolitičko udruženje studenata koje ima za cilj da poveže studente elektrotehnike i računarstva širom Evrope. Udruženje je osnovano 1986. godine u Holandiji i trenutno se sastoji od 50 lokalnih komiteta u 24 države širom Evrope.


EESTEC LC Novi Sad je lokalni komitet osnovan 2001. godine na kongresu u Londonu i ovaj ogranak čine volonteri – studenti Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu sa odseka za elektrotehniku i računarstvo, energetiku, elektroniku i telekomunikacije, mehatroniku, biomedicinski inženjering, softversko inženjerstvo i grafički dizajn.


EESTEC LC Novi Sad svoje ciljeve sprovodi kroz organizovanje brojnih projekata kojima promoviše studentski aktivizam, stručno i lično usavršavanje. Volonterskim radom unutar našeg Udruženja studenti dobijaju mogućnost sticanja veština koje će im biti od velikog značaja za buduće karijere, a isto tako dobijaju mogućnost da putuju i na taj način upoznaju kolege različitih kultura i običaja.


EESTEC LC Novi Sad uspešno deluje već 20 godina i to uz podršku od strane Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Univerziteta u Novom Sadu, Pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu, Pokrajinskog sekreterijata za obrazovanje i kulturu grada Novog Sada, Pokrajinskog sekreterijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Pokrajinskog sekreterijata za nauku i tehnološki razvoj, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije kao i vodećih kompanija iz struke koje uviđaju značaj naših aktivnosti.