Kompanija Messer Tehnogas je i u ovim teškim trenucima uspela da obezbedi dodatne količine medicinskog kiseonika koje su potrebne za lečenje najozbiljnijih pacijenata zaraženih novim korona virusom - Covid 19.

Kompanija Messer povećava snabdevanje medicinskim kiseonikom


S tim u vezi, ova kompanija je uložila značajna sredstva u opremu za povećanje kapaciteta potrošnje kiseonika, te su postavljeni dodatni rezervoari sa medicinskim kiseonikom u Kliničkom centru Srbije, Vojnomedicinskom centru Karaburma i u Vojnoj bolnici u Nišu, koja je određena kao glavna regionalna bolnica za smeštaj obolelih sa juga Srbije.


Messer je i u Kliničko bolničkom centru Zemun proširio tri podstanice za snabdevanje i adaptirao instalaciju centralnog snabdevanja medicinskim kiseonikom. Dodatno je urađeno i prilagođavanje 200 regulatora za direktnu potrošnju kiseonika iz boce.


Messer Tehnogas, kao kompanija od posebnog značaja za snabdevanje tržišta Srbije vitalnim medicinskim gasovima, kroz konstantnu komunikaciju i u međusobnom dogovoru sa kriznom štabom Vlade Srbije, obavlja redovnu i pouzdanu distribuciju medicinskih gasova svim neophodnim institucijama na teritoriji naše zemlje.