Kompanija Jura iz Leskovca izgubila je prvostepenom presudom spor protiv dva sindikalaca Predraga Stojanovića i Zorana Markovića, koji su oslobođeni optužbe da su u javnim istupanjima iznosili poslovne tajne te južnokorejske firme.

Jura izgubila spor protiv radnika


Postupak protiv predsednika organizacije Samostalnog sindikata u Juri Predraga Stojanovića, koji je pre godinu dana dobio otkaz, i predsednika Samostalnog sindikata metalaca Srbije Zorana Markovića vođen je skoro godinu dana pred Osnovnim sudom u Leskovcu.

Njihov advokat Miloš Vučinić rekao je za Betu da se u obrazloženju presude navodi da oni nisu imali nameru da naruše poslovni ugled, već suprotno, da su imali nameru da poboljšaju status zaposlenih, ali i da pokušaju da izvrše određena poboljšanja kod poslodavca, tako da su namere bile pozitivne, a ne negativne prema poslodavcu.

On je rekao da će odbrana tu presudu dobiti i u pisanoj formi, kao i da je prvostepena presuda donesena na osnovu činjenica i dokaza, te da drugostepena odluka ne može biti drugačija.

“Jura je tužila dvojicu sindikalaca na osnovu onoga što su govorili na konferencijama za medije i u izjavama za regionalne portale. Stojanović je otkaz dobio pre više od godinu dana i taj postupak pred sudom skoro nije makao sa početka, jer je glavni svedok u inostranstvu”, navode u Sindikatu i dodaju da Stojanović sada živi od 9.000 dinara koje mu Jura mesečno uplaćuje.