Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnologiju Nenad Popović ukazao je danas, prilikom posete Inovacionom centru na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, na značaj saradnje nauke i privrede, kao i primene naprednih IT rešenja u realnom sektoru ekonomije.

Jačati inovaciono preduzetništvo u Srbiji

Popović je u razgovoru sa dekanom te visokoškolske ustanove profesorom Milivojem Suknovićem istakao da je Fakultet organizacionih nauka jedan od lidera u toj oblasti u Srbiji.

Čitav svet, EU, Amerika, Rusija, usmerili su svoje naučno-istraživačke potencijale u razvoj i primenu inovacija i visokih tehnologija u svim oblastima industrije i privrede, ukazao je ministar.

On je istakao da se to posebno odnosi na sektor poljoprivrede, gde Srbija, uz primenu naprednih IT rešenja u ovoj oblasti, može da poveća svoju međunarodnu konkurentnost.

Na jučerašnjem samitu u Trstu predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i nemačka kancelarka Angela Merkel ocenile su da digitalna ekonomija, inovativna industrija i jačanje start-ap zajednice mogu biti nova perspektiva zemalja regiona, u kojoj mladi vide svoju šansu, podsetio je Popović.

Ministar je podvukao da je to potpuno u skladu sa politikom Vlade Srbije, koja će nastaviti da snažno podržava inovaciono preduzetništvo i otvaranje novih inovativnih start-apova u Srbiji, što predstavlja šansu za nove investicije i nova radna mesta u Srbiji, posebno za mlade.