Još 200 Rumljana uskoro će dobiti posao. Domaći investitor ulaze 2 miliona evra u izgradnju pogona za proizvodnju obuće. Proizvod je namenjen za inostrano tržište.

Izgradnja nove fabrike u Rumi, posao za 200 ljudi

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić sa čelnicima lokalne samouprave i direktorom javnog preduzeća "Vodovod", obišao je radove na izgradnji nove fabrike domaćeg investitora, kompanije "DAG Co", koja se od 2001. godine uspešno bavi proizvodnjom gornjih delova obuće i orjentisana je prema izvozu na inostrano tržište.

Prema broju zaposlenih i izvoznoj orijentaciji, preduzeće "DAG" je postalo veoma respektabilno. Zbog potrebe proširenja kapaciteta, ali i upošljavanja novih radnika, ovo preduzeće je otpočelo sa izgradnjom novog objekta na putu između Rume i Vognja.

Ono što je bilo najpotrebnije za izgradnju nove fabrike jeste priključenje na kanalizacionu mrežu, pa je i to omogućeno od strane Opštine Ruma, Time je najznačajniji problem ove kompanije rešen, istakao je i direktor rumskog "Vodovoda" .

Dobra vest za opštinu Ruma je upravo izgradnja još jedne nove fabrike u rumskoj opštini. Tim povodom predsednik Opštine Ruma je iskazao zadovoljstvo što će baš domaći investitor graditi fabriku, što potvrđuje da je poslovna klima u rumskoj opštini privlačna ne samo stranim, već i domaćim investitorima.

Na površini od oko 4,5 hiljade metara kvadratnih biće izgrađen novi objekat, gde su izdvojena sredstva u iznosu od oko 2 miliona evra za zemljište i objekat. Ova fabrika obezbediće mesto za novih 200 radnika, što je od velikog značaja za sve građane opštine Ruma.