Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević izjavio je danas da se ne razmatra nikakvo ukidanje ni smanjivanje prava osoba sa invaliditetom, istakavši da je saradnja države i nevladinog sektora od ključnog značaja za ostvarenje njihovih interesa.

Intenzivirati rad na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom

Đorđević se sastao sa predstavnicima Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS), koja predstavlja krovnu organizaciju i okuplja više od 870.000 osoba sa invaliditetom i njihovih pravnih zastupnika uključenih u organizacije i saveze organizacija osoba sa pojedinačnim i različitim vrstama invaliditeta.

On je tom prilikom poručio da osobe sa invaliditetom zaslužuju više i bolje, i dodao da treba koliko već od danas da zajedno i intezivnije radimo na svim segmentima – finansijskim, normativnim, pa i medijskim.

Ministar je dodao da je Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom uvek otvoren za razgovor i da su oni tu da se zajedno sa predstavnicima NOOIS-a bore za interese osoba sa invaliditetom.

Pomoćnik ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević ocenila je da ima prostora za bolju saradnju između ovog sektora i lokalnih samouprava.

Barošević je predložila zajedničke posete predstavnika resornog ministarstva i NOOIS-a jedinicama lokalnih samouprava kako bi na najbolji mogući način zastupali i ispunili zajedničke interese.