Čast nam je da Vam predstavimo projekat Udruženja studenata elektrotehnike Evrope lokalni komitet Novi Sad (EESTEC LC Novi Sad) - Hard Skills Academy.

Hard Skills Academy


Hard Skills Academy - Akademija tvrdih veština je projekat koji EESTEC LC Novi Sad organizuje po prvi put ove godine sa ciljem da studentima pruži priliku unapređenja veština iz stručnih oblasti potrebnih za rad u različitim industrijama. Studenti će posle pohađanja Akademije steći relevantna praktična znanja i samim tim postati konkurentniji na tržištu rada.


Akademija će se realizovati u vidu dvodnevnih predavanja 3. i 4. juna, zaključno sa hakatonom koji će biti održan 10. juna. Planirano je da akademiju pohađa 20 polaznika.


Tema koja će se obrađivati na ovogodišnjoj Akademiji je Data Science.


Za dva dana radionica stručni predavači će sprovesti studente kroz kompletan proces Data Science Lifecycle-a i tako ih upoznaju sa ključnim metodologijama i konceptima neophodnih za uspešan rad u data science-u. Učesnici će naučiti kako da prikupe, selektuju, organizuju, analiziraju i obrade podatke, te kako da predstave svoje rezultate na najbolji mogući način. Nakon predavanja, učesnici će se podeliti u timove i dobiće podatke koje će obrađivati u periodu do hakatona.

Na samom hakatonu ekipe će dobiti priliku da stečeno znjanje sa predavanja primene u praksi, tačnije da iskoriste prethodno obrađene podatke i finalizirana istraživanja primene na konkretan zadatak. Svoja rešenja će predstaviti i odbraniti prezentacijom. Stručna komisija će pažljivo analizirati i oceniti sva rešenja, a ono najbolje nagraditi.


Na svečanom zatvaranju svim polaznicima koji su odslušali predavanja i odradili praktični zadatak biće uručeni sertifikati kao dokaz o uspešnom pohađanju akademije.


Ovim putem pozivamo sve zainteresovane studente iz Novog Sada da se prijave na program Had Skills Akademije i iskuse čari timskog rada, upoznaju nove ljude, prošire znanja iz oblasti Data Science-a i super se zabave!


Požurite, jer su prijave otvorene do 19. Maja!


Link za prijavu: https://forms.gle/ZE5a8EQNxLWwVEpq8