Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd” kupilo je deset električnih autobusa na javnom otvorenom tenderu na kojem su ponudu dale dve kompanije koje zastupaju kineske proizvođače autobusa.

GSP Beograd: Prihvaćena ponuda ispunjava zakonske uslove

Tenderska komisija je odbacila jednu ponudu jer je bila nepotpuna, u skladu sa zakonom. Druga ponuda, koja je ispunjavala uslove u skladu sa zakonom, prihvaćena je.

Političke stranke koje iznose laži u vezi sa ovom nabavkom obmanjuju građane i vrše pritisak na Gradsko saobraćajno preduzeće da kupi električne autobuse od proizvođača koji nije ispunio zakonske uslove. Na taj način ugrožavaju bezbednost građana i poručuju da je neophodno da se kupe autobusi od kompanija koje oni podržavaju bez obzira da li ispunjavaju uslove ili ne, saopšteno je iz ovog javnog komunalnog preduzeća.

– Kompanija Hajger čiji su autobusi kupljeni jedna je od najvećih na svetu. Mi ne utičemo na to koje kompanije predstavljaju proizvođače autobusa u Srbiji. Beograd je pre više godina već kupio pet električnih autobusa ove kompanije. Veoma smo zadovoljni kako su se pokazali u eksploataciji. Tada ni nas a ni javnost nije interesovalo koja kompanija ih zastupa u Srbiji jer mi imamo ugovor sa proizvođačem. Gradsko saobraćajno preduzeće podneće prijave za klevetu protiv lica koja su prethodnih dana nastupala u javnosti i širila laži o nabavci električnih autobusa. GSP radi isključivo u skladu sa zakonom, štiteći time interese osnivača, to jest Grada Beograda i preduzeća, a po čijem nalogu i interesima nastupaju oni neka se dokaže na sudu – navedeno je u saopštenju GSP „Beograd”.