Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u novoformiranoj industrijskoj zoni u Novoj Pazovi početku izgradnje fabrike za popravku avio-motora MTU Mejntejns Srbija, investicije vredne približno 100 miliona evra.

Fabrika MTU donosi velike promene čitavoj Srbiji

Ovom događaju su prisustvovali i ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković, pokrajinski premijer Igor Mirović, ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib i predstavnici MTU.

U budućoj fabrici biće zaposleno u prvoj fazi do 500 ljudi, a ukupno će biti otvoreno od 1.800 do 2.000 radnih mesta.

Fabrika se gradi u industrijskoj zoni koja je na samo 25 kilometara od Aerodroma "Nikola Tesla", a moći će da obavi približno 400.000 sati remonta godišnje.

Vučić je ocenio da će nova fabrika te kompanije, koja je lider u avio-industriji, doneti velike promene i puno značiti ne samo za Novu Pazovu, već i za Beograd, Srem i čitavu Srbiju.

On je istakao da će Nova Pazova, koja ima nezaposlenost ispod pet odsto, dodatno povećati zaposlenost, kao i da će imati mnogo više prihoda za izgradnju puteva i lokalne i komunalne infrastrukture.

Prema njegovim rečima, deca će imati mogućnost da u okviru dualnog obrazovanja nauče kako se radi u jednoj od tehnološki superiornih kompanija, i to na avionskim motorima i mašinama u avio-industriji.