Zbog velikog interesovanja putnika, Er Srbija će od 5. jula, uvođenjem jednog dodatnog leta za Moskvu ponedeljkom, povećati ukupan broj letova na liniji između srpske i ruske prestonice sa sedam na osam nedeljno.

Er Srbija povećava broj letova do Moskve

Srpska nacionalna avio-kompanija trenutno saobraća ka čak četiri destinacije u Ruskoj Federaciji - Moskvi, Sankt Peterburgu, Krasnodaru i Rostovu na Donu. Sa ukupno 14 letova nedeljno ka navedenim gradovima u julu, Er Srbija putnicima iz Rusije predstavlja glavnu ulaznu kapiju za putovanja do našeg regiona i dalje.

“Drago nam je što dodatno jačamo prisustvo u Rusiji, koja predstavlja veoma važno tržište - kako za Srbiju, tako i za region. Uprkos ograničenjima putovanja, uspeli smo da povećamo broj letova ka Moskvi, obnovimo letove ka Sankt Peterburgu i Krasnodaru, čak i da uvedemo potpuno novu liniju ka Rostovu na Donu. Velika potražnja i dobra popunjenost letova na novoj ruti pokazuju nam da je to bila dobra poslovna odluka. Nastavljamo da pomno pratimo tražnju i blagovremeno prilagođavamo mrežu okolnostima na tržištu”, izjavio je Jirži Marek, direktor komercijale i strategije u Er Srbiji.

Er Srbija je vazdušnu vezu sa Ruskom Federacijom, nakon privremene obustave avio-saobraćaja usled pandemije korona virusa, ponovo uspostavila 9. novembra 2020. godine.