Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, uvodi dva nedeljna leta do Ženeve od 1. marta 2021. godine.

Er Srbija od 1. marta uvodi letove do Ženeve

Planirano je da se letovi za Ženevu, drugu destinaciju Er Srbije u Švajcarskoj pored Ciriha, obavljaju ponedeljkom i petkom. Ženeva je bila planirana kao jedna od šest najavljenih novih destinacija prethodne godine, od čega se privremeno odustalo zbog pandemije korona virusa.

„Pažljivo pratimo sve promene u ograničenjima putovanja i potražnji, trudeći se da brzo reagujemo i iskoristimo sve prilike koje se ukažu na tržištu. U julu smo već pokrenuli jednu novu destinaciju – Oslo, što se pokazalo kao odlična poslovna odluka jer je norveška prestonica u ovom trenutku jedna od top pet destinacija Er Srbije. Pored toga, uspostavljanje kod-šer saradnje sa Turkiš erlajnzom rezultiralo je uvođenjem svakodnevnih letova do Istanbula sa odličnom popunjenošću putničke kabine koja je dostizala i više od 80 odsto“, izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Letovi ponedeljkom će omogućiti dobru povezanost iz Ženeve ka drugim destinacijama do kojih srpska nacionalna avio-kompanija leti sredinom dana, kao što su Atina, Istanbul, Larnaka, Moskva, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Solun, Tirana i Tivat.