Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je od početka godine zaposleno 1.644 lekara i zdravstvenih tehničara, i najavio da će do kraja godine u zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji posao dobiti još 1.000 zdravstvenih radnika.

Do kraja godine posao za još 1.000 zdravstvenih radnika

Lončar je, na prijemu za deo lekara koji su zaposleni od početka godine, poručio da upravo oni predstavljaju budućnost srpskog zdravstva, podsetivši na to da je u poslednje tri godine odobreno 4.000 specijalizacija.

On je naveo da su zdravstveni radnici zaposleni na transparentan način, putem konkursa, na osnovu novog kadrovskog plana i normativa koji su urađeni i usklađeni sa smernicama Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke.

Takođe, ministar je podsetio na to da se nakon nekoliko decenija u Srbiji ponovo grade bolnice, klinički centri, nabavljaju novi akceleratori, ali da ništa od tih ulaganja neće vredeti ako se ne nastavi ulaganje u ljude.

On je uputio apel profesorima da u mladim lekarima nađu svoje naslednike i da svaki stručnjak u zdravstvu obuči dvoje, troje mladih lekara, koji će moći da ih dostojno zamene i nastave njihov posao.