U Subotici je potpisan memorandum o razumevanju između Grada Subotice i austrijske kompanije „Feler“ koja se bavi razvojem, proizvodnjom i distribucijom kablova za napajanje.

Austrijska kompanija „Feler“ gradi proizvodni pogon u Subotici


Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, je rekao da je Subotica sedište srpskog ogranka ove međunarodne poslovne grupacije koja, osim Austrije, ima proizvodne i prodajne kapacitete u Mađarskoj, Velikoj Britaniji, Americi i Hong Kongu.

“Ovo je veliki dan za naš grad i za Srbiju, a o kakvoj je kompaniji reč govori i podatak da njihove proizvode kupuju i kompanije poput ’Boša’, ’Hjulit Pakarda“ i ’Ciska’“, naveo je Bakić.

On je istakao da Slobodna zona Subotica, kao i subotička Privredna zona „Mali Bajmok“, nastavljaju da se razvijaju.

„U memorandumu o razumevanju navodi da će kompanija ’Feler’ uložiti do pet miliona evra u izgradnju sopstvenog proizvodnog pogona u Slobodnoj zoni i da će u prvoj fazi zaposliti oko stotinu radnika“, kaže Bakić.

Dodaje da će grad ovom investitoru da maksimalno ubrza i olakša sve procedure i da obezbedi potrebnu infrastrukturu za pristup parcelama na kojima će se graditi fabrika.

Generalna direktorka i vlasnica austrijske kompanije „Feler“, Barbara Ašer, je rekla da je njihovoj kompaniji u Austriji u više navrata sugerisano da svoje kapacitete prošire otvaranjem fabrike u Srbiji.

„Tražili smo gde ćemo da otvorimo fabriku i na kraju smo, u saradnji sa Privrednom komorom Austrije u Beogradu, odlučili da je Srbija prava zemlja za nas. Mi ćemo se zaista potruditi da budemo uspešni i da ispunimo vaša očekivanja“, kazala je Ašer.