Studentska organizacija BEST Niš ove godine po prvi put organizuje Artificial Intelligence BattleGround (AIBG) 1.0. Takmičenje se održava u Nišu, posle uspešnih realizacija u Zagrebu, Beogradu i Novom sadu. Format takmičenja je hackaton, traje 26h a održava se 7. i 8. maja na Univerzitetu Metropolitan.

AIBG Nis 1.0 - progamersko takmičenje iz oblasti veštačke inteligencije


AIBG Nis 1.0 je takmičenje u kome se studenti do 26 godina takmiče u kreiranju programa baziranog na veštačkoj inteligenciji za kontrolu botova koji će se takmičiti u unapred pripremljenom okruženju (igri) koje je osmislio organizacioni tim.


Rangiranje timova ne određuje komisija, već botovi koji se takmiče na bojnom polju. Broj ekipa biće ograničen na 8, a biće podeljene u dve grupe od po 4 ekipe.


Nakon grupne faze slede polufinale, meč za treće mesto i finale. Pobeđuje tim čiji AI bot nadmudri sve ostale timove. A sa pobedom tim nosi i nagradu od 80 000 dinara. Drugo mesto se nagrađuje sa 40 000 dinara, dok treće rangirani tim sa sobom nosi nagradu od 20 000 dinara.


Pravo na učešće imaju svi studenti držanih i privatnih fakulteta i univerzita iz Niša, kao i studenti viših škola do 26 godina starosti.


Broj timova je ograničen na 8, tako da požuri i prijavi se!


Više informacija o takmičenju saznaj na sajtu aibg.bestnis.rs ili prati njihov rad na Instagram-u, FaceBook-u i LinkedIn-u.