Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Nenad Ivanišević razgovarao je danas sa predstavnicima opštine Ruma o daljoj saradnji, između ostalog i na projektima iz oblasti socijalne zaštite.

Značaj EaSI programa za podsticanje zapošljavanja


Ivanišević je čelne ljude te opštine informisao o EaSI programu i ukazao na njegov značaj za zapošljavanje na lokalnom nivou.

Državni sekretar je najavio da će ove godine biti raspisani otvoreni pozivi u okviru tog EU programa i pozvao ih da podstaknu građane da prate konkurs, naprave kvalitetne projekte i apliciraju.


Ivanišević je svoje sagovornike upoznao i sa Programom jačanja socijalne infrastrukture u opštinama pogođenim migrantskom krizom, koji je nadležno ministarstvo potpisalo sa predstavnicima Nemačke razvojne banke (KfW).


Predstavnici opštine Ruma pohvalili su dosadašnju saradnju sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i naveli da će nastojati da građani dobiju sve potrebne informacije o EU programu za zapošljavanje i socijalnu politiku (EaSI).