Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović danas je u Čajetini svečano otvorio Regionalni inovacioni smart siti centar, u koji je Vlada uložila 20 miliona dinara.

Zlatibor dobio Regionalni inovacioni smart siti centar

Popović je naglasio da je Zlatibor danas upisan na inovacionu i digitalnu kartu Srbije i čitave Evrope, čime postaje deo integrisanog sistema 25 inovacionih startap centara i tehnoloških parkova u Srbiji.

On je naglasio da je ovaj centar namenjen meštanima, ali i digitalnim i inovacionim nomadima iz čitavog sveta, koji pored odmora na Zlatiboru, mogu u ovom prostoru i da rade.

Ministar je rekao i da je centar namenjen i onima koji žele da pokrenu svoj biznis, dodavši da će tu dobiti marketinšku, mentorsku, finansijsku, računovodstvenu i pravnu podršku.

Sve troškove finansiraće Vlada Srbije i opština Čajetina, jer želimo da se mladi vrate ovde, pokrenu svoj biznis i doprinesu razvoju opštine, regije i cele Srbije, naglasio je Popović.

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović istakao je da je vizija Zlatibora vezana za inovacioni i tehnološki razvoj, dodavši da je za opstanak na zahtevnom turističkom tržištu neophodno da ta opština odgovori potrebama svojih sugrađana, pružaoca usluga i turista.

Regionalni inovacioni smart siti centar nalazi se u zgradi Kulturnog centra na Zlatiboru.