Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković, koji povodom Vidovdana boravi u dvodnevnoj poseti južnoj pokrajini, otvorio je danas novi pogon fabrike "Jumkos" u Zubinom Potoku.

Zaposlenje za još 24 žene u novom pogonu „Jumkosa“ u Brnjaku


U otvaranje i pokretanje proizvodnje pogona u naselju Brnjak, Kancelarija za Kosovo i Metohiju investirala je 69 miliona dinara, a posao će dobiti još 24 žene iz opštine Zubin Potok, dok je u čitavu fabriku država investirala 110 miliona dinara.

Petković je nakon toga, sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem i predsednikom Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđanom Vulovićem, obišao i centralu fabrike i radni pogon u kojem je uposleno 55 žena.

On je tom prilikom istakao da je otvaranje novih radnih mesta prioritet Kancelarije za Kosovo i Metohiju, dodavši da je u „Jumkosu“ zaposleno 79 žena i da je ovo važna investicija države.

Činićemo sve što možemo i ubuduće kako bismo obezbedili dodatnu proizvodnju, samim tim i veći broj radnih mesta, rekao je Petković i dodao da, pored ovih radnih mesta, ima prostora da se zaposli još 30 žena.

Prema njegovim rečima, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Vlada Srbije investicijama i ulaganjima u nova radna mesta, pre svega pomažu ostanak i opstanak našeg naroda na Kosmetu i zaustavljanje odlaska, pogotovo mladog stanovništva.

On je podsetio na to da u Zubinom Potoku imamo još jednu veliku fabriku – Simpo, koja ima 78 zaposlenih i u kojoj je za godinu dana proizvedeno više od 350 garnitura nameštaja.

To je važna fabrika sa investicijom Vlade Srbije od 150 miliona dinara. Tu ne stajemo, nastavićemo i dalje da se borimo za Zubin Potok i ostale opštine, ne samo na severu Kosmeta, već svuda gde živi naš narod u pokrajini, poručio je Petković.