Udruženje studenata tehnike Evrope BEST - BEST Novi Sad (Board of European Students of Technology) iz Novog Sada, organizuje studentsko programersko takmičenje “Artificial Intelligence Battle Ground v3.0”. Takmičenje AIBG v3.0 u Novom Sadu će biti održano od 17. do 19. marta 2023. godine, gde će svečano otvaranje i zatvaranje biti održano 17. i 19. u amfiteatru Naučno tehnološkom parku u Novom Sadu, dok će samo takmičenje biti održano od 18. do 19. u prostorijama Ewa IT Hub-a. Osim takmičenja, svi studenti imaju priliku da prisustvuju besplatnim radionicama koje će se održati 11. i 12. marta u prostorijama omladinskog saveza udruženja „OPENS”.

Udruženje studenata tehnike Evrope BEST - BEST Novi Sad - studentsko programersko takmičenje “Artificial Intelligence Battle Ground v3.0”


Nešto o nama...

BEST (Board of European Students of Technology) je Udruženje studenata tehnike Evrope i predstavlja neprekidno rastuću, neprofitnu, apolitičnu i nevladinu studentsku organizaciju. Osnovano je 1989. godine i od tada obezbeđuje komunikaciju, saradnju i razmenu studenata širom Evrope. Danas postoje 90 lokalnih BEST grupa raspostranjene u 30 zemalja Evrope. Naš cilj je da pomognemo studentima da postanu međunarodno orijentisani, omogućavajući im bolje razumevanje evropske kulture i razvijanje kapaciteta rada na međunarodnom nivou.


Nešto više o projektu.

AIBG v3.0 (Artificial Intelligence BattleGround) je programersko timsko takmičenje iz oblasti veštačke inteligencije. Timovi od po 3 ili 4 člana imaju 20 sati za osmišljavanje sopstvenih modela i algoritama kao i implementaciju koda koristeći programske jezike: C++, C#, Python, Java ili JavaScript. Nakon 20-časovnog maratona, uslediće nadmetanje rešenja timova. Izazov za takmičare biće da primene stečeno znanje za osmišljavanje i realizaciju pametnog modela koji će biti u mogućnosti da se samostalno takmiči u prezentovanom zadatku tj. igrici. Modeli će biti testirani putem međusobnog nadmetanja. Svi učesnici pre samog takmičenja dobijaju dokument sa definisanim pravilima i API-em igre. Pobednički tim očekuje novčani iznos od 100.000 dinara, dok za 2. nagrada iznosi 50.000 i 3. mesto očekuje robna nagrada. Naš projekat je podržan od strane grada Novog Sada, Instituta za veštačku inteligenciju, omladinskog saveza udruženja „OPENS”, kompanija Nordeus, Capcade, Ingsoftware, Tube, Guarane, Arome, Milforda, Ola Kala Gyros, ali i departmana na Fakultetu tehničkih nauka: Računarstvo i automatika, Grafičko inženjerstvo i dizajn, Industrijsko inženjestvo i menadžment.


Prijave su otvorene do 08.03. do 23:59h za radionice, a za hakaton do 11.03. do 23:59h.


Pravila takmičenja i prijava za učešće se nalazi na našem sajtu:

https://aibg.bestns.org.rs/


Više informacija možete naći na našim društvenim mrežama:

#website

#facebook

#instagram