EESTech Challenge predstavlja internacionalno takmičenje sa ciljem da poveže ambiciozne studente širom Evrope i omogući im sticanje novih znanja i veština iz oblasti elektrotehnike i računarstva. Tema ovogodišnjeg takmičenja je Big Data Analysis, i održaće se 10.03.2018. godine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Takmičenje u programiranju - EESTech Challenge

Cilj ovog projekta jeste da okupi studente širom Evrope koji su zainteresovani za trenutno najpopularniju temu iz IT sektora - Big Data Analysis. EESTech Challenge je koncipiran tako da se najpre održavaju lokalne runde takmičenja u gradovima širom Evrope. Lokalne runde će, pored samog takmičenja, sadržati i edukativni deo gde će polaznici imati priliku da steknu malo više teorijskog znanja pre samog takmičenja. Pobednici lokalnih rundi se plasiraju na finalnu rundu takmičenja, gde će se susresti sa najboljim studentima iz Evrope kao i vodećim stručnjacima iz ove oblasti.

Ono što ovaj projekat čini posebnim jeste to što se ove godine EESTech Challenge održava u 24 grada širom Evrope. Imamo veliku čast da u Novom Sadu, pored lokalne runde, organizujemo i finalnu rundu takmičenja. Najbolje ekipe iz 24 grada u kojima se održava lokalna runda će se okupiti u našem Novom Sadu i boriti za prvo mesto. Za to vreme Novi Sad postaje centar za stotine mladih ljudi koji vredno rade i učestvuju na ovom projektu širom Evrope.

Više o samom projektu i prijavama možete naći na sajtu http://eestechchallenge.eestec.net/ kao i na našoj EESTech Challenge LC Novi Sad facebook stranici.