Studenti volonteri, dvanaesti put zaredom, 7. i 8. novembra u Zgradi tehničkih fakultetaorganizuju sajam poslova i stručnih praksi za studente i diplomce tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta „JobFair16 ─ Kreiraj svoju budućnost!".

Sajam poslova i praksi 7. i 8. novembra u Beogradu!

Studenti volonteri, dvanaesti put zaredom, 7. i 8. novembra u Zgradi tehničkih fakulteta organizuju sajam poslova i stručnih praksi za studente i diplomce tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta „JobFair16 ─ Kreiraj svoju budućnost!".

„JobFair ─ Kreiraj svoju budućnost!” je projekat koji se svake godine održava prvog ponedeljka i utorka u novembru sa namerom da studentima predstavi mogućnost zaposlenja i razvoja karijere u kompanijama koje uspešno posluju u našoj zemlji. Organizatori Sajma su dve volonterske, neprofitne, apolitične studentske organizacije, BEST Beograd i Istek Lokalni komitet Beograd, koje kroz svoju viziju i ciljeve ojačavaju vezu u trouglu „studenti-kompanije-univerziteti”.

Studenti sa svih univerziteta u zemlji imaće priliku da se na jednom mestu upoznaju sa značajnim kompanijama iz tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih struka, saznaju više o poslovima i praksama u ponudi, kao i o tome koja znanja i veštine je potrebno da razvijaju kako bi se lakše zaposlili. Praksu i šansu za zaposlenje nude kompanije Microsoft Development Center Serbia, Telesign, RT-RK, Vip, Namics, Ericsson, Telenor, HDL, Asseco i mnoge druge. U sklopu edukativnog dela Sajma, studenti će besplatno moći da učestvuju na brojnim radionicama, tribinama, kao i konceptu interaktivnih radionica „Open Space Technology”, gde će predstavnici kompanija zajedno sa učesnicima diskutovati o rešavanju trenutnih tehnoloških problema u zemlji. Paralelno sa Sajmom odvijaće se sesija pod nazivom „Razgovor za posao” na koju se zainteresovani studenti prijavljuju putem sajta.

Popunjavanjem forme na adresi http://www.jobfair.rs/cv/ svi koji se registruju na sajtu JobFair-a, dobijaju mogućnost da ostave svoju elektronsku biografiju koju će moći da dopunjuju tokom cele godine. Svaka izmena u radnoj biografiji će biti vidljiva HR menadžerima kompanija koje učestvuju na Sajmu.

JobFair godinama unazad podstiče mlade da ostanu u Srbiji pružajući im šansu za zaposlenje i lično usavršavanje. Interesovanje koje su studenti širom Srbije pokazali za JobFair doprinelo je jačanju nacionalnog karaktera Sajma.

Projekat podržavaju Ministarstvo omladine i sporta, svi tehnički fakulteti Univerziteta u Beogradu, Univerziteti Republike Srbije i Nemačko-srpska privredna komora.

Zvaničan sajt Sajma: www.jobfair.rs

Zvanična Facebook stranica: www.facebook.com/jobfairrs/