Career Days je projekat AIESEC organizacije koji ima uspešnu tradiciju dugu 22 godine, a ove godine sajam poslova, praksi i edukacija je održan 17. marta u holu Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu. Samom sajmu, prethodile su dvodnevne radionice koje su implementirane u organizaciji portala za zapošljavanje poslovi.rs i Balance consulting. Na samom sajmu su se predstavile kompanije Balance Consulting, Adient, Vulović Transport, Next Step, kako i portal poslovi.rs.

Poslovi.rs na

Na samim radionicama studenti su imali prilike da se što bolje upoznaju sa prilikama koje ih očekuju tokom i nakon studija, mogućnostima zapošljavanja, pronalaženja praksi, postavljanja ciljeva i usavršavanja veština.

Predstavnik portala poslovi.rs Tirnanić Strahinja govorio je upravo o značaju neformalnog obrazovanja i načinima kako da se usavršavaju određene poslovne veštine. Posebna pažnja posvećena je praksama, odnosno kako doći do iste, šta je najbitnije tokom prakse i kako praksu pretvoriti u posao.

Takođe, u saradnji sa Balance consulting održana je simulacija intervjua pred studentima kao i analiza i debata, što je imalo za cilj da se studenti što bolje pripreme za sam intervju, da budu organizovani i isplanirani i naravno ništa ne prepuste slučaju.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 125 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.