Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je ove godine, preko Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), zaposleno 5.320 osoba sa invaliditetom.

Ove godine zaposleno 5.320 osoba sa invaliditetom


Vulin je nakon inkluzivnog mjuzikla „Čarobno putovanje“, koji su izveli mladi sa autizmom povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, istakao da resorno ministarstvo čini sve kako bi poboljšalo položaj osoba sa invaliditetom i omogućilo im zapošljavanje.

U prošloj godini zaposleno je 4.913 osoba sa invaliditetom, podsetio je on i najavio da je za narednu godinu Ministarstvo predvidelo da se sredstva za tu namenu povećaju sa 355 na 400 miliona dinara.

Pomenuti mjuzikl, adaptiran prema romanu Žila Verna „Put oko sveta za 80 dana“, predstavlja pravi primer integrisanja osoba sa autizmom u društvo, a pored talenta, pokazuje i njihovu sposobnost da savladaju zahtevne tekstove i koreografije.

Predstavi su prisustvovati učenici i Škole za oštećene sluhom „Stefan Dečanski“, kao i deca iz beogradskih opština Zvezdara, Palilula, Voždovac i Novi Beograd.