Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Bečeju otvaranju novog pogona fabrike „Knott Autoflex yug“ za proizvodnju delova za auto-prikolice, u kojem će biti zaposleno dodatnih 150 radnika.

Otvoren novi pogon fabrike „Knott“ u Bečeju

Vučić je tom prilikom istakao da je trenutno 33.000 ljudi zaposleno u nemačkim firmama koje posluju u našoj zemlji.

On je u skladu sa tim izrazio očekivanje da će uskoro taj broj biti i veći od 35.000, dok u narednom periodu može premašiti čak i 50.000.


Javne finansije u Srbiji su sigurne, a sada je na nama da se postaramo za rast životnog standarda svih građana, poručio je premijer, dodavši da je javni dug počeo da opada.

Novi pogon je površine 9.500 metara kvadratnih i predstavlja investiciju vrednu 1,3 miliona evra. Ovo preduzeće je osnovano 2003. godine, a proizvodi karoserije za motorna vozila, prikolice i poluprikolice.


Ta fabrika više od 90 odsto proizvodnje u našoj zemlji plasira u inostranstvo, a izvozi u zemlje EU, Izrael, Rusiju, Tursku i SAD.

"Knott" grupacija u Bečeju posluje preko tri firme – "Motorflex Remont", "Knott Autoflex Yug" i "Autoflex" livnica.


Ukupna kvadratura pogona sve tri firme je 23.000 kvadrata, u kojima je zaposleno 570 ljudi.


Otvaranju novog pogona prisustvovali su i ministar privrede Goran Knežević, premijer AP Vojvodine Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman i ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter.