Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor MPC Properties Ingo Nisen, svečano su položili kamen temeljac na mestu izgradnje novog poslovnog objekta klase A, Navigator Business Centra 2, čime je obeležen početak još jednog važnog projekta kompanije MPC Properties – najvećeg investitora u regionu Jugoistočne Evrope.

Investicija od 45 miliona evra: Počela gradnja Navigator Business Centra 2

Vrednost investicije procenjuje se na više od 45 miliona evra, a svečano otvaranje je planirano za prvi kvartal 2020. godine.

Navigator Business Centar 2 je moderna i održiva poslovna zgrada A klase, koja se sastoji od podzemne garaže na 3 nivoa kapaciteta 500 parking mesta, prizemlja i 8 spratova, a koja je projektovana i gradi se u skladu sa LEED standardima zelene gradnje.

Lociran u središtu poslovnog dela grada, uz odličnu povezanost sa ključnim gradskim lokacijama i na samo 15 minuta od aerodroma Nikola Tesla, Navigator Business Centar 2 prostiraće se na ukupnoj površini od 50.000 kvadratnih metara, od koji će 27.000 biti namenjeno izdavanju.

Sam naziv objekata ukazuje da se radi o drugoj fazi postojećeg poslovnog kompleksa, Navigator Business Centra , koji već predstavlja atraktivnu biznis destinaciju u gradu i koji se već izdvojio svojom lokacijom, autentičnom arhitekturom i modernim konceptom.

„Ova investicija predstavlja još jednu važnu potvrdu da Beograd postaje atraktivna biznis destinacija. Naša prestonica će ovim projektom dobiti još jedan izvrstan poslovni objekat, koji će biti dobar podsticaj privrednoj aktivnost u zemlji. Mi ćemo, kao grad, nastaviti da ulažemo napore i stvaramo dobro okruženje i poslovnu klimu za investitore, osluškujemo njihove potrebe, da brzo i efikasno izdajemo saglasnosti i dozvole kako bi ih i dalje podsticali da svoja finansijska sredstva ulažu u naš grad.“ – izjavio je na ceremoniji polaganja kamena temeljca zamenik gradonačelnika Beograda, gospodin Goran Vesić.

„Tržište nekretnina u Srbiji predstavlja veliki potencijal za razvoj čitavog regiona, a mi kao najveći investitor i vodeća kompanija za razvoj nekretnina u ovom delu Evrope, vrlo dobro to prepoznajemo. Procenili smo da je upravo sada idealan trenutak za nove objekte i ovom investicijom odgovaramo na zahteve tržišta i zakupaca za poslovnim objektom koji može da odgovori na sve izazove i potrebe savremenog poslovanja. Naša strategija je da gradimo kvalitetne i održive objekte u skladu sa principima zelene gradnje. Prva faza Navigator Business Centra je već dobila LEED Gold sertifikat i primenjeni koncept je dao konkretne rezultate u vidu nižih operativnih troškova. Izgradnja druge faze samo će dodatno upotpuniti i sadržajno obogatiti ovu poslovnu zonu. Moram da izrazim zahvalnost gradskoj upravi na izuzetnoj saradnji koju su pokazali tokom realizacije ovog projekta, kao i na brzini dobijanja svih potrebnih dozvola“, izjavio je Ingo Nissen, direktor MPC Properties.

Navigator Business Centar 2 predstavlja još jednu važnu investiciju u portfoliju kompanije MPC Properties pored UŠĆE Shopping Centera, Meractor Centra Beograd, Ušće Tower I i II poslovnih centara, Navigator Business Centra , kao i drugih poslovnih i komercijalnih objekata, građenih po najvišim svetskim standardima. Novim poslovnim objektom upravljaće kompanija Confluence Property Management.